Professional die de correcte oorzaak van het vochtprobleem opspoort en effectief aanpakt!

Bij vochtproblemen is het belangrijk dat de problemen effectief en adequaat aangepakt worden. Meestal moet hier beroep gedaan worden op professionals. Soms komt het voor dat de eigenaar met behulp van lapmiddeltjes de problemen zelf tracht weg te stoppen. Dit is echter geen oplossing, aangezien het vochtprobleem na een tijdje zo alleen maar erger zal worden. Uw muur van nieuw behang voorzien of bepleisteren doet niets aan de oorzaak en is dus geen oplossing voor het vochtprobleem. Daarom is het van belang dat ernstige schade voorkomen wordt en dat de correcte oorzaak door professionals opgespoord wordt. Bouwprotect heeft hierbij al vele jaren ervaring. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Vocht: Onschuldig tot oorzaak van zware vochtproblemen

Iedereen krijgt wel eens met vocht in de woning te verduren. Het aanwezige vocht kan vrij onschuldig zijn, maar vocht kan ook echte problemen veroorzaken en afkomstig zijn van grote oorzaken. Hierbij kunt u denken aan vochtvlekken op buiten- en binnenmuren die na een bepaalde periode de gevelstenen, voegen, het pleisterwerk enz. zwaar kunnen aantasten en voor erge vochtproblemen kunnen zorgen.

Het herkennen van de vochtverschijnselen zodat vochtproblemen opgespoord kunnen worden

Bij vochtproblemen is het belangrijk dat de symptomen goed herkend worden. Dit is de eerste stap in de goede richting voor het aanpakken van het probleem. Het is echter niet altijd even eenvoudig om de aanwezige en verdoken vochtverschijnselen goed te herkennen. Het eerste waar u best kan op letten is de aanwezigheid van donkere, vochtige vlekken op de binnenmuur. Het pleisterwerk en het behang kunnen hierbij loszitten of los komen. Soms heerst bij u ook het vermoeden dat er vocht aanwezig is maar bent u niet in staat om dit meteen op te merken. Hierbij kunt u met de vingers of een houten steel licht op de desbetreffende plek kloppen. Is het waargenomen geluid op deze plekken anders dan op de overige muurbreedte, dan is er hoogst waarschijnlijk vocht aanwezig. Voor een correcte diagnose kan u best beroep doen op professionals.

Wanneer uw buitengevel vaak nat staat bij slagregen of periodes van hevige regenval, dan is het raadzaam om uw gevel te behandelen. Door uw gevel te laten impregneren, zal deze veel minder vocht opnemen. U geniet van tal van voordelen: geen verontreiniging op lange termijn, geen aanpassing aan het uitzicht van uw woning, geen vochtplekken meer op uw gevel, betere thermische prestaties van uw gevels, geen risico meer op schade aan uw gevelstenen en geen risico meer op vochtdoorslag naar binnen. Vraag nu uw offerte aan.

Schimmels en kristallen als vochtverschijnselen veroorzaakt door vochtproblemen

Een ander kenmerk voor vochtproblemen is de visuele waarneming van schimmel(s). Deze kunnen bijvoorbeeld op hout of op de muren aanwezig zijn doordat ze bij een relatieve vochtigheid van 80 % voor kunnen komen. Bij dit vochtverschijnsel moet u er bewust van zijn dat het onderliggende vochtprobleem dat de oorzaak van dit symptoom is, vaak al in een vergevorderde fase zit en dus al een hele tijd aanwezig is. Kristallen met een kleine omvang op het behang of het pleisterwerk kunnen ook vochtverschijnselen zijn, verder onderzoek is dus zeker aan te raden.

Vochtproblemen: schadelijk voor de gebouwconstructie, mens en milieu

Wanneer vochtproblemen te lang in het ongewisse gelaten worden, zal het vocht zeker schade aan uw woning aanrichten. De gebouwconstructie zal zo veel nadelen ondervinden zodat de levensduur van de woning daalt. Ook voor de mens zelf zijn er directe nadelen te verwachten zoals een hoog vochtgehalte die in een duurdere energiefactuur resulteert, een klam gevoel in huis, onaangename geuren, gezondheidseffecten door schimmels, huisstofmijten en andere biologische allergenen enz. Een hoger energieverbruik is tevens ook zeer nadelig voor het milieu en draagt bij tot de opwarming van de aarde.

Sluit Menu