Buitenmuurisolatie: de beste muurisolatie

In een woning zijn er op verschillende plaatsen warmteverliezen aanwezig. Er gaat warmte via het dak, vloer, kelder, ramen, deuren en muren verloren. Muren zijn verantwoordelijk voor ongeveer 20 tot 35 % van de warmteverliezen. Daarom is het verstandig om de buitenmuren te isoleren. Zonder een degelijke muurisolatie zou het grootste deel van de warmte uit de woning verdwijnen.

Isoleer uw muren en bespaar

Buitenmuren die nog niet geïsoleerd zijn kunnen langs de buitenzijde na-geïsoleerd worden zodat de warmte in de woning binnengehouden wordt. Bij het isoleren van de buitengevel wordt de isolatie aan de buitenzijde van de muur geplaatst en wordt er nadien een pleisterlaag aangebracht. Buitengevelisolatie wordt door een terugverdientijd van ongeveer 5 jaar gekenmerkt en in de periode die hierna volgt maakt u door de lagere stookkosten pure winst! Buitenmuurisolatie biedt tal van voordelen. Op de website van Isoworx vindt u eveneens een uitgebreide oplijsting en bijkomende toelichting van de voordelen van spouwmuurisolatie.

Buitenmuurisolatie: de opbouw

Eerst wordt er een isolerend materiaal met behulp van hechtmortel aangebracht die vaak in de bestaande muur verankerd wordt. Daarop wordt er een wapeningslaag bevestigd waarin glasweefsel ingebed aanwezig is. De afwerking gebeurd door het plaatsen van buitenbepleistering. Iedere thermische schok wordt door de buitengevelisolatie opgevangen en u zult bovendien van een heerlijk wooncomfort kunnen genieten!

In de meeste gevallen ziet de buitengevelisolatiemethode eruit zoals hiernaast weergegeven. De kleef -en wapeningsmortel voor gevelisolatie die Bouwprotect gebruikt, is een veredelde en droge mortel die extra vezels bevat.

De verschillende varianten van muurisolatie

Naast buitenmuurisolatie wordt er ook nog geïsoleerd via de spouwmuur of via de binnenmuur. Buitenmuurisolatie is in elk geval het beste alternatief om koudebruggen geen kans te geven en zal de beste isolatiewaarde opleveren. Bij spouwmuurisolatie geniet u van een geïsoleerde gevel zonder dat deze een visuele aanpassing ondergaat.  Indien buitenmuurisolatie of spouwmuurisolatie niet haalbaar zijn, kan u nog steeds opteren voor binnenmuurisolatie.

Bouwprotect kan u met het nodige advies bijstaan indien u twijfelt over het beste alternatief.

Sluit Menu